Janovice – 29. – 31. března 2019

V pátek o půl páté jsme se sešli na autobusovém nádraží a jeli jsme autobusem na do Janovic,  kde na nás čekaly další děti. Cesta pokračovala na chatu a jakmile jsme tam dorazili, tak jsme si vybalili všechny věci.

Ještě před večeří jsme si zahráli pár her, jako třeba Zombie a nebo Molekuly, poté tedy už byla večeře a následně jsme si všichni přichystali spaní a udělali hygienu.

Když jsme všichni zalezli do spacáků, pustil se film Jumanji.

V sobotu jsme vstali opravdu brzo, ale to vůbec nevadilo, Martin s Vítkem se hned pustili do rozcvičky. Poté už byl program, kde jsme se rozdělili na dva týmy, na zelené a fialové, hráli jsme liščí ocásky, při kterých jsme ale ještě museli sbírat kousky mapy. Zeleným nakonec chyběl jen jeden kousek a fialovým čtyři, chybějící kousky jsme si však poté mohli koupit na burze a mapu všichni poskládali. Ještě před obědem jsme si zahráli Buldoga a Atomovou elektrárnu.

Pak pokračovala další etapa hry, týmy musely plnit různé úkoly, jako například bungee running nebo rozdělávání ohně bez použití papíru.

Pak už byl oběd, guláš s chlebem a poté odpolední klid.

Když jsme si všichni odpočinuli, šli jsme v týmech trasu při které jsme museli plnit úkoly a zakreslovat do mapy trojúhelníku a obdélníky, které jsme viděli cestou. Následovala hra od Nelči, při které jsme se rozdělili do dvou týmů a museli jsme získat vlajku toho druhého týmu, ale to nebylo všechno, každý jsme měli u sebe jednu kartičku se schopností,  které byly ve filmu Jumanji. Každá schopnost měla svou hodnotu, když se potkali dva lidé z jiného týmu, museli si ukázat kartičky, ten kdo měl menší hodnotu se musel jít oživit.

Jakmile hra skončila, rozdělili jsme se zase na tým zelených a fialových, v těchto týmech jsme dostali  peníze za které jsme si mohli koupit věci kterými můžeme ochránit vajíčko, jelikož náš úkol byl ochránit vajíčko tak, aby se nerozbilo, jelikož bude padat z výšky asi dva a půl metru. Tento úkol jsme však zvládli a nikomu se vajíčko nerozbilo.

Dan slíbil že tomu komu se vajíčko nerozbije tak mu může rozbít to vajíčko o hlavu – zase nás podcenil a pak na to doplatil.

Večer už jsme si zahráli oblíbené Palermo a poté jsme šli v týmech hledat poklad, ve kterém byly krásné placky s nápisem Jumanji a samozřejmě  nějaké ty sladkosti. Nakonec jsme si zahráli noční hru a i když byli všichni velmi unavení, při této hře to opravdu nebylo znát.

V neděli ráno zase proběhla rozcvička a poté snídaně, pak jsme si všichni sbalili, rozdělili úkoly a začali uklízet.

Úklid nám šel opravdu rychle a tak jsme si ještě všichni mohli před odchodem zahrát hry, které děti chtěli, pak už jsme ale museli vyrazit na autobus a jet domů.

Napsala: Soňa