11 – 12. 11. 2023 – Noci

Příběh NOCI nám odhalil záhadný svět, kdy pátek 11. listopadu plynule přecházel v sobotu 12. listopadu. Naše družiny se ocitly v temném světě.

Světlo a tma se střetly, když Sittové, nositelé temné strany síly, vnikli do našeho světa a zaútočili na rytíře Jedi, jehož mocný odpor byl nakonec zlomen. Bylo na nás, abychom se postavili temné hrozbě, prokázali své dovednosti a obnovili rovnováhu ve vesmíru.

Děti, provázené tajemnými zvuky nočního města Nový Jičín, běhaly po jeho ulicích a hledaly skryté šifry, klíče k rozluštění osudu. V každé uličce číhalo nebezpečí, a překonat je vyžadovalo odvahu a chytrost. Každý roh, každá šifra byly jak hádanky ve hře s neviditelným protivníkem.

Když hra dosáhla svého vrcholu, objevil se před námi obávaný Sit, plný vzteku. Jeho stíny se vznášely nad námi jako noční můra, ale naše odvaha nás hnala vpřed. Překonali jsme nástrahy, utrpení a nakonec jsme dosáhli cíle, i když ne každý z nás mohl být první.

V mladší kategorii se odvážní kluci ze 17. oddílu liliového kříže stali hrdiny, zatímco ve starší kategorii kluci ze 4. oddílu Nexilis vynikli svým luštěním.

Večer jsme zakončili společnou večeří. Vyhlášení vítězů přineslo radost a hrdost, a když se setmělo, ponořili jsme se do ticha noci.

Ráno jsme se probudili do nového dne, snídali s vědomím, že jsme porazili temnotu, uklidili klubovnu s pocitem spokojenosti a odešli do světa, který jsme zachránili. NOC nám ukázala, že skutečná síla spočívá ve spojení odvahy, dovedností a solidarity.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na této magické noci, a věříme, že se brzy setkáme v dalším tajemném dobrodružství.