1.4.2023 – Ukliďmě česko

Dne 1.4. jsme se sešli v 8:30 k uklízení okolí řeky Grasmanky. K akci UKLIĎME ČESKO se připojilo mnoho skautů a skautek z našeho oddílu, ačkoliv nás občas provázel déšť, všichni jsme si užili skvělou atmosféru. Rádi bychom poděkovali všem, kteří nám s uklízením pomohli.

Výsledky naší práce jsou velmi povzbudivé. Grasmanka byla vyčištěna od vlakového nádraží až po Loučku a speciální úderné skupiny vyčistily také Bochetu a Skalky. Do akce se zapojilo přes 40 lidí, malých i velkých, a společně jsme sesbírali 40 pytlů odpadu, 1 velkou a 3 malé pneumatiky, 1 nákupní košík a dokonce i 1 mrtvého potkana. Celková hmotnost odebraného odpadu činila asi 800 kg.

Na závěr jsme si dopřáli výbornou pizzu v pizzerii Oscar. Kromě naší skupiny se po celém městě angažovaly další dobrovolnické skupiny, například v Žilině u Nového Jičína nebo v okolí Rakovce. 

Znovu bychom rádi poděkovali všem nejen za pomoc ale i za účast. Jsme moc rádi, že se nám podařilo takto přispět ke zlepšení stavu životního prostředí v našem městě.