25. 3. 2023 – ICON

Ráno jsme se sešli v klubovně a rozdělili se k rádcům do týmů. Potom jsme dostali šifru a snažili se jí vyluštit, ta bohužel pro nás byla neznámá, a tak jsme museli sáhnout pro nápovědu, ale ta nebyla zadarmo, museli jsme vybrat jednoho zástupce z týmu, jeho úkol bylo vydržet co nejdéle v planku a říct  rychleji než protivníci hlavní město Japonska. Po nápovědě už jsme věděli, jak šifru vyluštit a tak nám už nic nebránilo utíkat k prvnímu stanovišti. Tím bylo VOP v Šenově. Některé týmy šly pěšky, jiné zase dojely autobusem. U VOP jsme našli QR kód, ten nás poslal k pečovatelskému domu, kde naším úkolem bylo říct tajné heslo do zvonku a vyfotit se s babičkou Eliškou, ta nám dala vajíčko a navíc i zdravé bonbóny, byl to s ní moc dobrý zážitek. S vajíčkem jsme běželi do skautu a tam jsme si museli vybrat na jaký způsob jej upravíme. Jenom jeden způsob nás poslal dál. To se na poprvé povedlo jen jednomu týmu, ostatní týmy si musely sehnat ještě další vajíčko. 

Potom, co jsme splnili úkol s vajíčky, jsme museli běhat do velké klubovny s telefonem, tam naskenovat další QR kódy, jejich kombinace nás poslala na další stanoviště, tím bylo workoutové hřiště u gymplu. Úkolem bylo natočit reklamu na zdravý životní styl. Video bylo natočené a my jsme pod lavičkou našli další QR kód, ve kterém bylo tohle:

Běžte do Tesca a zjistěte ceny následujících položek :

Rohlík
Actimel
Rohlík se slaninou
Škrob
Kinder bueno
Pánev
Banán
Tatarka

Ceny surovin jsme zjistili, ale nevěděli jsme, kam máme běžet dál . Naším úkolem pro získání nápovědy bylo vykonat dobrý skutek.

Jeden tým daroval prodavačkám bonbóny, druhý zase pomohl paní s těžkými taškami do auta. Nápověda nám řekla, ať se pořádně podíváme na seznam a že ceny surovin vědět nepotřebujeme. Už nám to bylo hned jasné, bylo to každé poslední písmeno takže KLUBOVNA. Po příchodu do skautu jsme ukázali Barči a Martinovi video a fotky, které byly různě bodované. Nakonec přišlo vyhlášení a dostali jsme výhry. Ve zbylém čase jsme si zahráli buldoga a mini turnaj v ringu.