23. 12. 2022 – Betlémské světlo

BS 2022

Další rok úspěšně skončil a opět nastala naše chvíle s rozdáváním betlémského světla. I letos bylo v režii skautů rozvést světýlko z Brna do celé republiky a my jsme se toho také s radostí zúčastnili.

23.12. jsme se sešli už na Masarykově náměstí, kde nám naše dráhá Ješinka přinesla Betlémské světlo ve speciální lucerně. Letos měla náročnější hon s hledáním světla v Suchdole n. O., ale vše krásně zvládla. 

Několik hodin jsme strávili na náměstí, kde jsme se stali součástí adventních trhů, které se chýlili pomalu ke konci. Tento rok jsme přišli v hojném počtu a dosti připravení. Kromě cukrovinek na stole nechyběl i teplý čaj pro účastníky a na lidi čekala spousta sklenic a svíček, pokud neměli vlastní lucerny s sebou. 

Nejen rozseté světýlko po stole lákalo kolemjdoucí, kluci se vybavili kostýmem a rozdávali světlo při procházkách po náměstí. Nakonec se u nás zastavilo i mnoho starých známých tváří ze skautu. Jak na plamínek, tak i na popovídání.

Po nějaké době, jakmile padla tma, se plameny rozzářily o to jasněji. Začaly hlásit, že nastal čas se rozloučit, popřát si krásné svátky a pelášit domů za rodinou a myslet na to, jak se opět shledáme v dalším roce.

Pepča💚