17. 12. 2022 – Vánoční oddílovka

V sobotu proběhla předposlední akce tohoto roku. Sešli jsme se v klubovně a následně jsme se vydali dát jídlo zvířatům. Nakonec se nešlo do tradičního krmelce na Puntík, ale vzhledem k velkému množství sněhu jsme se vydali na Skalky.

Cestou jsme se zahráli různé hry a užili jsme si tento dvouhodinový výlet, tedy procházku.

Po návratu do klubovny na všechny čekal teplý čaj a dali jsme si oblečení na topení, aby alespoň trošku uschlo. V klubovně bylo od oběda vytopeno, takže jsme všichni rychle „rozmrzli“.

Následovaly vánoční tradice. Rozdělili jsme se do skupin a každá skupinka si libovolně procházela stanoviště. Mohli jsme si vyzkoušet zdobení výborných perníčků, které upekla Ivča a Hanča. Odlévaní olova u Vítka, výrobu svíček s Pepčou nebo si vyrobit ozdobu na stromeček u Hanči a Evči. Mezitím co si každý zkoušel nejrůznější tradice, tak Kryštof s Hančou přinesli stromeček a ozdobili jej. Maty, Martin a Dan smažili rybí prsty a udělali bramborovou kaši, které byla na „štědrovečerní večeři“. Během večeře jsme seděli u jednoho velkého stolu. Po večeři jsme popřáli Matymu, protože měl zrovna v sobotu narozeniny, uklidili klubovny a rozdali si dárky. Nakonec se vytřela chodba, rozloučili jsme se a šlo se domů, na cestu si každý vzal kousek dortu, který dostal Maty k narozeninám.