Oddílové vánoce – 22. prosince 2018

Vánoční oddílovka

V sobotu 22. prosince jsme se sešli na autobusovém nádraží v Novém Jičíně, abychom společně oslavili Vánoce. Nasedli jsme na autobus a dojeli jsme do Hůrky. Tam už na nás v místním kulturním sále čekaly děti s Hůrky.

Později dorazila i Sunny s Lungem a Ješi. Vybalili jsme se a vyrazili na procházku do lesa, kde jsme nakrmili zvířátka, zazpívali si pár koled a šli jsme okružní cestou zpátky. Tam si děti zahrály pár her s Jirkou a ostatní mezitím připravovali své tradice, jako pouštění loděk, lití olova, výrobu svíček a svícnů, tvoření vánočních ozdob a zdobení perníčků. Když se všechno připravilo, mohlo se začít.

My jsme mezitím připravovaly štědrovečerní hostinu, kuřecí řízky s bramborovou kaší.

Když si děti vyzkoušeli všechny tradice, uklidnilo se a začala se připravovat štědrovečerní tabule.

Konečně nastal čas večeře. Dan pronesl štědrovečerní přípitek, ovšem pouze z čajem, žádné strachy. A poté jsme se s chutí mohli pustit do jídla. Po štědrovečerní večeři na nás čekaly krásné dárečky, které udělaly všem radost.

Pak jsme zase trochu uklidili a rozloučili jsme se se Sunny, Ješi a Lungem a taky si nachystali spaní a z pelíšku si spustili vánoční klasiku, film Sám doma. Po filmu nás čekal už jen spacák a přání na dobrou noc.

Ráno jsme se už jen nasnídali a uklidili jsme, děti si šli zahrát na hřiště pár her. A kolem 10 jsme se rozloučili a šli na autobus.

Terka