15.5.2024 – Květinový den

Charitativní akce na podporu České ligy proti rakovině
Ve středu 15. května jsme zažili nádherný slunný den, který jsme věnovali pomoci České lize proti rakovině. Náš skautský oddíl se s většinou našich členů aktivně zapojily do prodeje květinových připínáčků symbolizujících měsíček lékařský. Tato aktivita přinesla radost nejen nám, ale také těm, kterým jsme mohli pomoci. Pro mnohé z nás to byla také skvělá příležitost získat nové zkušenosti v komunikaci s cizími lidmi.

Hlavním tématem letošní sbírky byla prevence rakoviny prsu a podpora screeningových programů. Naším cílem bylo preventivně působit na širokou veřejnost prostřednictvím letáků s informacemi o prevenci rakoviny. Tyto letáky jsme rozdávali spolu s kvítky měsíčku lékařského. Získáné finační prostředky jsou určeny na boj proti rakovině – konkrétně na nádorovou prevenci, zlepšení kvality života onkologických pacientů, podporu onkologické výuky, výzkumu a vybavení onkologických center.

Všichni si tuto akci moc užili a bylo úžasné vidět, jak se náš oddíl sjednotil pro dobrou věc. Děkujeme všem, kteří se do této akce zapojili a pomohli tak šířit povědomí o prevenci rakoviny. Společně můžeme udělat svět lepším místem!