23. 12. 2023 – Betlémské světlo

Jak se rok 2023 pomalu chýlil ke konci, opět nastal čas na rozdávání betlémského světélka. A my jsme samozřejmě nesměli u toho chybět. Proto jsme se sešli v sobotu na Masarykově náměstí a od tří do pěti jsme přinášeli vánoční štěstí každému, kdo navštívil adventní trhy. 

Příprava našeho stanoviště byla letos malinko náročnější, silně sněžilo a ze začátku foukal i větší vítr. Naštěstí jsme byli na horší podmínky připraveni. Měli jsme udělaný teplý čaj a každý donesl nějaké cukroví nebo jiné sladkosti. Dokonce přišel čas i na trdelník.

Světýlko nám přinesla Ješi, která ho celý týden před akcí opatrovala. Přicházelo k nám hodně lidí, kteří měli nachystané s sebou vlastní lucerny. Ti, kteří neměli s sebou nic, mohli si světlo vzít domů díky čajovým svíčkám nachystaných v zavařovačkách.

Jakmile padla tma, plameny rozdaného betlémského světla rozzářily celé náměstí. A k nim se přidal i čtvrtý rozsvícený adventní svícen. Po jeho rozsvícení nastal čas se rozloučit, popřát si krásné svátky a těšit se na další shledání v příštím roce.

Pepča