22. – 24. 10. 2021 – Víkendovka v Blahutovicích

O víkendu 22. – 24. října jsme vyjeli do Blahutovic. Naším místem na nocleh byl místní klášter.

Po příjezdu jsme se vybalili, povečeřeli, zahráli jsme se seznamovací hry a navštívili jsme nedalekou rozhlednu, kde jsme se moc dlouho vzhledem s silnému větru nechtěli zdržet.

Sobota byla náročnější než pátek. Hlavním cílem byl hrad na Starém Jičíně – tam jsme se úspěšně dostali. Nešli jsme ale obyčejnou cestou, to by bylo moc snadné. Stopovali jsme Dana s Matym, kteří nám zanechávali vzkazy a šipky, ať víme kudy pokračovat. Jakmile jsme došli na hrad a snědli svačinu, tak na většinu vzhledem k chladnému počasí, a především silnému větru dopadla únava. Proto jsem se rozhodili jet zpět autobusem.

Po návratu následoval program – výroba turbánků s Ivčou a psychologická hra od Dana, pak byla večeře. Po večeři Pepča odprezentovala základy skautské historie, abychom jsme se samozřejmě něco nového dozvěděli z našich dějin. K večeru jsme se sešli v pokoji u holek a s pusou plnou popcornu jsme se dívali na film.

V neděli jsme se po snídani sbalili, pořádně uklidili klášter a vyrazili s batohy na zádech směr Jeseník, tam jsme nastoupili do autobusu a dojeli do Jičína.

Víkendovku jsme si moc užili a těšíme s na další!

Fotografie zde: https://nexilis.rajce.idnes.cz/Vikendovka_v_Blahutovicich/