Jesenické primátorky – 24. června 2018

Poslední volnou neděli před táborem jsme se zúčastnili, ať už z pozice organizátorů, či účastníků tradiční akce našeho bratrského oddílu – Jeseníku nad Odrou. Akce jak určitě všichni víte z názvu byly Jesenické primátorky.

Všechno to začalo v 8:34, kdy zazvonil budík… No dobře, tak tedy ve 12:50 příjezdem Dana do Jeseníku. U Matyho doma jsme naložili věci na vozík a vyrazili jsme na místo, kde se to mělo odehrát.

dav

Vyložili jsme vše z vozíku a auta, Matyho taťka jel pro další vybavení a my jsme začali zatloukat kůly, chystat stoly, ceny, vanu, záchranné vesty a přes menší problém (absenci správné redukce pumpy na lodě) jsme sehnali i lodě.

14:30 – a začínají se scházet první lidé… Matyho věta plná stresu: “Co tu sakra dělají o půl hodiny dříve?” a pokračujeme pod menším tlakem a dohledem dál.

15:00 – doladíme poslední detaily jakožto aparaturu a jde se na to!

Účast podle pořadatele je vyšší, než by se dalo v takto nepříznivých podmínkách čekat.

S asi třiceti minutovým zpožděním doráží  velmi početná část Alcoru – Sunny a Míša. Po přivítaní začíná samotný závod, nejprve mladší a pak starší kategorie.

Sunny a Míša jsou připraveni na startu.

Sice dorazili jako druzí, ale vzhledem k tomu, že s loděmi nemáme jako oddíl moc zkušenosti, tak v celkovém pořadí nedopadli vůbec špatně.

Závodu se samozřejmě zúčastnili i organizátoři – Maty a Dan, kteří udělali letošní rekord (1:05)

Po samotném závodu pokračovala další část a to stavba originálního plavidla. Letos se této soužete zúčastnily 2 lodě. Obě splnily všechny podmínky (vydržet na vodě s člověkem 60 sekund a uplavat minimálně 5 metrů)

Na akci nechybělo ani tradiční rýžování zlata (úkolem bylo najít všech 30 valounu zlata, a to v co nejkratším čase)

…a na konec slavnostní vyhlášení.