Bečva – 16. – 18. března 2018

1.Oddíl Alcor & 3. oddíl Jeseník nad Odrou/Hůrka

Sešli jsme se v pátek kolem 16 hodiny na autobusovém nádraží v Novém Jičíně. I přes zimu a déšť dorazilo velké množství účastníků. V 16:30 jsme už všichni seděli v autobuse, připraveni vyrazit. Na zastávce Bezručova ještě přistoupily Ivča, Hanča, Kačka a v Životicích Rádio. Ve Frenštátu jsme měli půl hodin hodiny čas na přestup, naštěstí tam mají velké a kryté zastávky, takže jsme to zvládli. Pak nás čekala cesta až na Bečvu, kde k nám přistoupila Sunny a společně jsme mohli vyrazit na chatu. Dorazili jsme až za tmy, rychle jsme si rozdělili místa na spaní a mohl začít program!

První hru, kterou jsme si zahráli bylo MINUTOVÉ RANDE (každý hráč jde dvanáctkrát na rande a řeší různá témata – např. jak si představuje ideálního partnera, dokonalou svatbu, jestli si k párkům dát hořčici nebo kečup, nebo na které straně postele chce spát,…)

po téhle hře si každý dal vlastní večeři, kterou si dovezl z domova. Po večeři jsme si zahráli hru “SCHODY”.

All-focus

Nakonec jsme si zazpívali pár písniček a šlo se spát, protože nás další den čekal náročný výlet.

V sobotu byl budíček v 7 hodin, pak rozcvička a snídaně, na kterou byly jako tradičně párky.

Pak jsme se začali chystat na výlet a v 11 hodin jsme už odcházeli na autobus, kterým jsme dojeli až na Pustevny. A mohli jsme vyrazit.

Počasí nebylo tak strašné, jak jsme si mysleli, nefoukal vítr, takže bylo celkem příjemně.

Po necelé hodině chůze jsme dorazili k soše Radegasta

a pak jsme pokračovali dál, došli jsme k hospodě, kde jsme se nechali vyfotit web kamerou a pokračovali jsme dál na Radhošť.

Nahoře na Radhošti byla fakt zima, tak jsme se rozhodli na chvíli schovat do kostela, kde jsme si zazpívali skautskou hymnu a vyrazili jsme na cestu zpátky, do chaty.

Jakmile jsme sešli dostatečně nízko, tak jsme se rozhodli, že si v lese rozděláme oheň a ohřejeme si fazole. Družstvo pod vedením Hejdži si vybralo velmi strategicky výhodné místo a měli oheň rozdělaný jako první a mohli tedy začít vařit. Matyho družstvo po menších komplikacích a pokusech Žely vzdát se, nakonec oheň úspěšně rozdělalo. Zbylým dvou družstvům se moc nedařilo, i když družstvu od Sunny se párkrát objevil nadějný plamínek. Celou soutěž rozhodlo vybavení týmu (když má u sebe někdo sešit, nebo vatový tampon, tak to v takových podmínkách může znamenat rozdíl mezi životem a smrti. Tuto situaci dokonalé vystihlo heslo skautů: BUĎ PŘIPRAVEN!)

když se každý alespoň trochu najedl a ohřál, tak jsme uhasili ohně,

zamaskovali ohniště a mohli jsme pokračovat k chatě

po příchodu do chaty byl každý unavený, naštěstí nám správce po předchozí domluvě celý den udržoval oheň v kamnech, takže jsme se vrátili do tepla. Převlékli jsme se, dali si teplý čaj a jakmile jsme byli dostatečně odpočinutí a nasycení z výborných špaget, mohl začít další  program, který měla pro nás připravený Sunny a zaměřoval se na finance.

Po tomto programu jsme si opět zasoutěžili v družstvech – RISKUJ a AZ – KVÍZ.

Zazpívali jsme si pár písniček, pustili vzpomínkové video za poslední 2 tábory a připomněli si, kolik jsme toho společně s tím druhým oddílem zažili.

Všichni jsme byli unavení, tak se šlo spát….tedy jen malí mohli jít spát…vedoucím a rádcům začala další táborová rada.

V neděli byl budíček až na 8 hodin a rozcvička taky nebyla. Na snídani jsme si dali lupínky s mlékem a začali jsme se balit…jakmile byl každý sbalený, tak přišla na řadu chata, která se též musela uklidit, takže jsme si rozdělili úkoly a mohlo se začít. Umyli jsme nádobí, zametli, vytřeli podlahu atd..

Když jsme konečně uklidili, tak nám zbyl ještě nějaký čas, tak jsme si šli ven zahrát pár her – TROJNOŽKU, nebo ZEĎ.

Protože venku nebylo úplně nejtepleji, tak jsme se na chvíli vrátili zpět do chaty, kde jsme celý víkend zhodnotili, rozdali si banány na svačinu a vyrazili na autobus. Jeli jsme opět přes Frenštát do NJ.

Více fotografii  na rajčeti: http://njskautky.rajce.idnes.cz/Alcor_Jesenik_-_Vyprava_na_Becvu_-_16._-_18._3._2018/