Tábor – 3. -16. července 2017

Letošní tábor jsme na stavbu tábora přizvali i rodiče našich dětí – a ti ukázali, že opravdu umí vzít za práci! A když se k tomu na začátku tábora přidali i účastníci tábora, prázdná louka se nám postupně proměnila na tábor…

Kromě našich starých ostřílených družin Kapek a Štírů se letošního tábor zúčastily i naše nové družiny Pampelišek a Vlků – a zvládli to výborně!

Jako vždy na táboře nemohli chybět naši roveři Dan s Matym z Jeseníku, kteří byli nejen neocenitelným přínosem týmu vedoucích, ale tvořili i svoje vlastní úžasné blázniviny – třeba dva dny bez ničeho nebo lezení na strom.

A nezapomeňme ani na naše nové roverky Tlapky – Pepču, Želi, Naty a Soňu! Díky nim jsme měli nejen výborné jídlo, ale také krásné mladé dračice!

Celým táborem nás provázela dračí legenda, podle které kolem Těškovic žili draci. Brzy jsme tedy objevili i dračí vejce, se kterými jsme museli provést podivné rituály.

Byli jsme velmi překvapení, když se nám po těchto rituálech z vajec opravdu vylíhli malí dráčci! A ti dráčci rostli a rostli…

A teprve dospělí draci se mohli utkat v aréně a pak zavést nedočkavé týmy k jejim pokladům!

Kromě celotáborové hry jsme si ale užili i spoustu zábavy při ostatních programech – třeba při drsném rugby, výrobě mlýnků nebo výrobě přírodního jídla.

A mimo hlavní program jsme se mohli houpat na houpačce nebo hrát deskovky.

Na táboře je ale samozřejmě potřeba nejen si hrát, ale občas i přiložit ruku k dílu – postavit si tee-pee, nasekat dřevo, udělat táborák, umýt nádobí nebo spravit polní sprchu.

Zkusili jsme si sáhnout na dno, abychom zjistili, že se od něj můžeme odrazit zase nahoru.

Už si taky umíme vyrobit přírodní oblečení, přístřešek z celty nebo recyklovaný papír.

Ale hlavně jsme se pořádně zmáchali v bahně, protože toho bylo letos spoustu!

Ale tábor taky musí skončit – závěrečný oheň s vyhlášením a táborovými písničkami dává prostor, aby se každý zamyslel nad tím svým táborem.

Ale to už je opravdu skoro vše – ještě hektické ranní balení a pak domů!

A jako třešnička na dortu – naši vedoucí! Terezka, Hejdža, Datel a Grinzy (Jeseník) a Lung, Martin, Sunny a Ješi (NJ)!

Všechny ostatní fotky najdete na našem oddílovém rajčeti: http://njskautky.rajce.idnes.cz/Tabor_2017/